Saturday 25 September 2010

Alonso dóna el primer pas per la carrera de demà

El pilot asturià aconsegueix la pole-position a Singapur després de treure-li només 67 mil·lèsimes de segon a Sebastian Vettel. Webber falla i es queda en la 5a posició.



La sessió de qualificació del Gran Premi de Singapur ens ha deparat una graella de sortida capicua, amb el Ferrari de Felipe Massa a la darrera posició i Fernando Alonso a la pole-position. I és que el pilot asturià no ha deixat passar l’oportunitat de donar el primer pas en la segona de les sis finals que ell mateix va assenyalar. Després d’una primera sessió on Felipe Massa donava la sorpresa i es quedava fora sense marcar cap temps per un problema de motor, segons ell informava per ràdio, i que s’eliminessin els sis pilots dels equips nous sense cap mena de sorpresa; és a dir, amb Hispània al darrere de la cua.


La segona sessió ha servit per deixar clar que la cosa estaria entre Sebastian Vettel, Fernando Alonso i Lewis Hamilton. Així que els tres pilots s’anaven intercanviant la primera posició mentre que la resta del grup lluitava per passar a la Q3. Una de les sorpreses ha estat Jaume Alguersuari, el qual ha classificat 11è, però que ha donat molt bones sensacions i en tot moment ha mantingut opcions de passar per primer cop el segon tall. Així que a la segona tanda han caigut els dos ToroRosso, els dos Force India, i Nico Hülkenber, Nick Heidfeld i el rus Petrov.

A la ja definitiva Q3 el trànsit ha estat constant i des del primer intent Fernando Alonso s’ha col·locat al capdamunt de la taula de temps, alhora que Vettel fallava en el segon sector i Hamilton no aconseguia apropar-s’hi prou als temps del cotxe de Ferrari. Al segon intent, i després que a Ferrari s’haguessin viscut moments de pànic perquè semblava que hi havia problemes informàtics en els seu monoplaça, Vettel sortia el primer i aconseguia retallar temps en el primer sector però n’ha perdut al segon i tercer i s’ha quedat a només 0,067 segons del temps que Alonso havia marcat en el seu primer intent, el qual no ha aconseguit millorar en el segon intent. Lewis Hamilton aconseguia la tercera posició a la graella de sortida i Button aguantava a la quarta. Webber ha estat la decepció ja que liderant el mundial i amb el RedBull, a priori el cotxe que millor s’adapta a l’urbà de Singapur no s’ha acostat als temps del seu company i ha quedat l’últim dels 5 aspirants al títol. Cal destacar la 6a posició de Barrichello amb uns Williams que en les últimes curses s’han vingut amunt i la 8a posició del sempre fiable i combatiu Robert Kubica.

Així que per la carrera de demà es planteja un escenari molt interessant, sobre tot a la sortida, ja que el mix Alonso-Vettel-Hamilton al capdavant de la graella adobat amb l’esquerra-dreta del complicat primer revolt de Singapur pot fer-nos viure una sortida d’època. D’altra banda, la característica del circuit farà que les estratègies passin a primer terme i puguin ser decisives en el resultat final tot i que l’alta probabilitat de sortida de Safety Car pot fer de la carrera de demà una cursa boja dins de la ratera de Singapur amb l’únic objectiu final d’acostar-se cada cop més al títol mundial.

Aquí els temps oficials de la sessió d'avui: http://www.formula1.com/results/season/2010/838/

No comments:

Post a Comment