Wednesday 29 September 2010

"S'ha mort l'esperit reivindicatiu"

A les 8 del matí s’incorporaven els treballadors del torn del matí a l’hospital Mútua de Terrassa i l’únic que s’han trobat ha estat gent del comitè repartint fulletons i diaris informatius sobre la jornada. Així ha començat una jornada la qual segons paraules de Juan Carlos Delgado responsable sindical de CCOO a la Mútua i membre del piquet informatiu que s’ha format a la porta cap a les 9 del matí que el seguiment de la vaga ha estat “millor que el passat 8 de juny [vaga de funcionaris], molt millor” tot i que el seguiment per part del col·lectiu de metges ha estat pràcticament nul ha dit que era força rellevant la implantació de l’aturada per part dels infermers i portalliteres. Ha justificat l’aturada dient que “si no fem res, no podem forçar res” i es qüestionava si les mesures aprovades pel govern anaven adreçades a incentivar l’activitat laboral o només estan pensades per “fer fora la gent que porta anys treballant i posar gent jove pagant menys”.




En aquest sentit, Albert Pedrós, també de CCOO i membre del piquet informatiu que sortia des d’aquest hospital ha remarcat que a les universitats s’estava vivint la jornada amb massa tranquil·litat, que “s’ha mort l’esperit reivindicatiu” i remarcava que és decebedor ja que “el futur és pels joves” i no per a ells. Afegia també que amb la nova normativa el jovent podria passar-se gran part de la seva etapa laboral treballant en pràctiques, ja que està permesa la contractació per pràctiques tants cops com títols o graus en tingui l’empleat. Per altra banda es lamentava que aquesta vaga general hagués arribat tant tard, però ho justificava degut a la complicada coordinació d’un acte com aquest i a què amb l’estiu al mig, gràcies a l’estratègia de Zapatero d’anunciar la reforma al final del curs polític, perquè no es podia convocar res quan encara no estava tancat l’acord, el qual els sindicats van apurar fins l’últim moment per tal de pactar amb la patronal, cosa que al final no va acabar succeint.

D’altra banda, Mercè Franch, administrativa de l’hospital des de fa 33 anys, apuntava que hi havia poc seguiment en tot l’hospital i posava d’exemple com estava funcionant la primera planta, on ella treballa, la qual no està marcada com a serveis mínims i que funcionava pràcticament al 100% a primera hora del matí, ella mateixa afirmava que el seguiment de la vaga a l’hospital Mútua de Terrassa estava per sota del 3%. Ara bé, s’ha mostrat d’acord amb les protestes sindicals contra la nova reforma laboral, cal destacar que tant ella com la majoria del personal de la planta portaven adhesius contra les retallades, però ha justificat la seva assistència al seu lloc de treball perquè l’empresa ja els ha reduït el sou i els treballadors no han fet res com a col·lectiu per a impedir-ho, ara no vol perdre més diners per culpa de la vaga ja que comenta que els sous no són molt elevats com la gent normalment pensa. També apunta que la feina a l’hospital és molt delicada per fer vaga ja que amb la seva aturada “no perd l’empresari, sinó que perd el malalt. En la nostra feina hi ha un compromís social que fa que no sigui com una altra empresa qualsevol”.

Així, des dels responsables sindicals diuen que la vaga ha anat molt i molt bé a l’hospital mentre que pels mateixos treballadors ha estat un fracàs i pràcticament imperceptible.

Un altre grup de treballadors en vaga, ells negaven que fessin la funció de piquet, que rondava pel centre de Terrassa a les 10:30 del matí era el format per membres del PAME i que ha intentat entrar a les oficines de l’Ajuntament a la Plaça Didó per demanar un certificat d’empadronament, segons deien, i que els ha estat impossibilitat l’accés com a qualsevol altre ciutadà. La policia ha barrat la porta i només els ha deixat entrar de un en un per tal d’evitar possibles picabaralles, de fet la policia tampoc ens ha deixat entrar a nosaltres a les oficines per tal de poder copsar quin ambient es respirava a l’edifici i ens han demanat la documentació i ens han impedit accedir-hi.



Grup de treballadors del PAME en vaga a les portes de les oficines de la Plaça Didó


Allà mateix el Secretari d’Organització de CCOO a Terrassa, que era qui encapçalava la comitiva, s’ha queixat que “la gent sembla que no lluita pels seus drets” perquè segons ell, el col·lectiu de conserges d’escoles públiques, el qual estava allà i s’havia aturat en un 100% “no els afecta la regulació perquè són funcionaris i ho tenen tot assegurat fins la jubilació. Lluitem per les futures generacions perquè ells ja no ho tenen assegurat”.

No comments:

Post a Comment