Monday 16 April 2012

Eutanàsia educativa

És curiós que aquells que normalment apel·len a la moralitat i a la fe catòlica per rebutjar la pròpia mort per aquelles persones que es troben en una situació al límit, no tinguin la més mínima preocupació moral sobre la destrucció de l'educació pública. Si l'ensenyament gratuït per a tothom, en peu d'igualtat per a tots els ciutadans, ja era un pacient amb mala salut en època de vaques grasses, ara es troba en fase terminal i veu com tant des de Madrid com des de Barcelona se l'intenta desconnectar i deixar-lo sense alè.

La cartera d'Educació hauria de ser una de les més importants i que més atenció rebés per part d'un govern. 

Portar a terme les retallades que avui ha explicat el ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, és acabar amb el servei públic d'educació. Posem-nos, per un moment, en la pell del professor de secundària. Imaginem-nos que ens trobem davant d'una aula amb 30 adolescents i els hem d'ensenyar algun tema, com les equacions de segon grau. Les dificultats de poder explicar d'una manera adequada perquè ho entengui tothom són evidents, però, a més a més, la possibilitat d'explicar de forma més individualitzada a aquells que més els costi és pràcticament impossible. Això sense tenir en compte la impossibilitat d'aconseguir captar l'atenció de 30 estudiants en una sola aula.

Per altra banda, tu, com a professor, tindràs menys hores per preparar les classes, amb la conseqüent baixada de la qualitat d'allò que explicaràs i dels materials que podràs preparar, i podràs corregir i recollir moltíssims menys deures i treballs. Si apugem les hores de classe presencials de cada docent i li augmentem el nombre d'alumnes, salta a la vista l'extrema dificultat de poder portar a terme una avaluació continuada dels coneixements dels alumnes. I ja per posar-li la cirereta, et veuràs obligat a haver de cobrir baixes dels teus companys en les hores que havies de dedicar a corregir i preparar classes.

Aquestes mesures són un atac directe a la qualitat educativa d'aquest país. I recordem, que sense educació no hi ha futur. Això suposa una eutanàsia educativa a curt termini, i qua pot desembocar fàcilment en una mort de la societat més endavant. Senyor Wert, replantegi-s'ho.

No comments:

Post a Comment