Wednesday 15 August 2012

Catalunya: 22 medalles

No és ciència-ficció; és el recompte que el diari digital lainformacion.com ha fet de les medalles aconseguides per l'equip espanyol als Jocs Olímpics de Londres 2012. Es tracta d'una classificació que compta cada esportista que ha aconseguit una medalla, ja sigui de forma individual o en equips.

El mapa permet visualitzar d'on són els medallistes de l'equip espanyol (clicar per accedir-hi).
És per això que Catalunya acumula 22 medalles de set esports diferents. La presència catalana a l'equip femení de waterpolo, a l'equip de natació sincronitzada i a l'equip de bàsquet masculí han ajudat a què el nostre país hagi aconseguit més d'una tercera part de les medalles que han aterrat en territori espanyol (22 sobre 63).

Però la singularitat catalana en aquests Jocs Olímpics no s'acaba aquí. A Catalunya desperta més interès l'esdeveniment esportiu que a la resta de l'estat. Les dades de la cerimònia d'obertura així ho demostren. Si al total de l'estat hi havia un 46% de la gent mirant la inauguració dels jocs, al principat les xifres arriben a un 53,6% i la situen com la segona obertura més vista, després de Barcelona '92.

Sembla ser doncs que en l'esport també aportem més al conjunt de l'estat que el que molts voldrien. De fet, no ens ha de sorprendre perquè la selecció espanyola de futbol també està repleta de catalans. A veure si, amb sort, d'aquí quatre anys a Rio de Janeiro, puguem ja recolzar els nostres esportistes directament amb una senyera a la mà i podem escoltar Els Segadors al lloc més alt del podi.



No comments:

Post a Comment