Friday, 9 November 2012

Vergonya socialista

Aquesta setmana hem sabut que després de les declaracions de jutges espanyols en contra de la normativa de desnonaments, i al mateix temps que coneixíem que possiblement la Llei hipotecària incomplia les normatives europees, el Govern (el Partit Popular) i el primer partit d'oposició (el PSOE) es citaven per acordar una nova disposició legal que freni (tot i que no sabem en quin grau) la sagnia dels desnonaments.

Rubalcaba i Zapatero han estat els responsables de la vergonya socialista de no aturar els desnonaments.

Ara bé, si jo fos dirigent del PSOE se'm cauria la cara de vergonya. Resulta que el problema d'expulsar les persones més vulnerables de casa seva no és nou, sinó que l'arrosseguem des de l'esclat de la crisi, i s'ha vist multiplicat des de maig del 2011 (quan realment vam començar a tenir consciència del problema). Així doncs, per aquella època era el grup socialista qui governava a l'Estat espanyol, sota la presidència de Zapatero i la vicepresidència de Rubalcaba, per si algú no se'n recorda.

Resulta, que durant aquella legislatura van ser presentades a les Corts espanyoles tres proposicions de Llei encaminades a solucionar i pal·liar aquest problema: una d'ICV-IU-ERC, una del grup mixt i una altra del grup mixt. Però la cosa no s'acaba aquí, sinó que tant CC.OO. i la UGT de Catalunya van presentar, en nom dels seus secretaris generals, una Iniciativa Legislativa Popular que tractava la problemàtica hipotecària.

Més enllà de fer judicis morals sobre quin tipus de persona pot estar ajudant les entitats bancàries que expulsen la gent més indefensa de casa seva i, a sobre, els continua escanyant amb el deute (i més quan avui hem sabut que el 'banc dolent' té planejat demolir milers de cases i edificis a mig fer, amb els nostres diners), només escric aquest article per denunciar les accions vergonyoses del PSOE.

Una persona que es consideri d'esquerres li hauria de coure que 

En cap de les tres proposicions de Llei van votar a favor (i, per tant, cap va ser aprovada), ni tampoc van admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular. Així doncs, que ara surti el secretari d'organització del PSOE demanant que s'aturin els desnonaments mentre es reuneixen amb el PP per pactar una nova Llei no és més que una broma de mal gust per a la ciutadania. Ells van poder canviar la Llei (van tenir fins a quatre ocasions com s'ha esmentat anteriorment) i evitar que cada cop la gent del carrer pateixi més, però no van voler. D'aquesta manera, considerar-los responsables que els bans continuïn expulsant famílies al carrer, a més de mantenir-los el deute, no és cap tergiversació. El PSOE ho podria haver aturat tot. No van voler.


No comments:

Post a Comment