Thursday 5 July 2012

No cantem victòria

Avui molts dels rotatius de premsa de l'estat obrien amb una portada on s'alegraven que es faria justícia amb els desgavells de la banca. El Periódico anava més enllà i s'atrevia a titular "La fi de la impunitat". En un principi, que sembli que els responsables de Bankia hauran de passar pels jutjats per tal de depurar la seva actuació és motiu d'alegria, però de moment l'únic que hi ha són imputacions.


Es tracta doncs només de l'inici d'un procés que no sabem com s'acabarà, i ni tan sols si arribarà a produir-se un judici. A instàncies d'UPyD la justícia s'ha atrevit a imputar alguns dels peixos grossos que van formar un dels majors forants financers de la història. Això em fa malfiar de com pot acabar tot el procés. Ha de venir un partit polític a interposar una denúncia contra aquests gestors nefastos (com està el seu banc demostra que han estat horribles) perquè la fiscalia no trobava cap mena d'explicació per actuar d'ofici?

Ja comencem malament. Si els mecanismes de l'estat per imposar justícia no s'han activat per ells sols, sinó que ha hagut de venir algú a posar-los greix i encendre'ls, no anem bé. No tinc confiança que aquest sistema pugui acabar demanant algun tipus d'explicacions a la gent de la cúspide.

I si la justícia funcionés, recordem que després el govern central té potestat per emetre amnisties, i que aquestes acaben sent pràcticament sempre per delictes de corrupció o econòmics.

No comments:

Post a Comment