Tuesday 3 July 2012

Lluís Llach i l'amor homosexual

Amb Memòria d'uns ulls pintats el cantautor català Lluís Llach s'ha estrenat en el món literari. Llach ha muntat una història de ràpida lectura fent que el protagonista (en Germinal, un nom que acabes estimant) expliqui directament la seva vida. El veterà cantant, i ara novell novel·lista, s'endinsa en el món de la Barceloneta dels anys trenta del s.XX i narra una dolça història d'amor i d'innocència entre dos nois.

Memòria d'uns ulls pintats es basa en records en blanc i negre per captivar el lector.

Es tracta d'una novel·la lleugera però intensa en els sentiments, ja que Llach fa passar el lector d'un extrem a l'altre amb celeritat. Una de les crítiques que se li poden fer és que els esdeveniments succeeixen sense massa explicació, amb una mica de deus ex machina, però si t'ha captivat la història d'en Germinal no trobaràs a faltar més explicació i voldràs saber què passa.

I l'altre gran fil narratiu, l'amor homosexual, és captat per Lluís Llach amb molta intensitat i encert. Com a lector entres enterament a la història d'amor que l'escriptor proposa i aconsegueix que sentis allò que el protagonista sentia. 

Lluís Llach comença la seva carrera literària amb bon peu.

En definitiva, Memòria d'uns ulls pintats és un bon llibre de cara a l'estiu, per desconnectar del món que ens envolta immergint-nos en una bonica història d'amor i un repàs ràpid per la història contemporània del país.

Es tracta d'un bon inici del cantautor en l'esfera narrativa i que, malgrat algunes febleses com la superficialitat de la història en alguns trams, pot agradar molt a qui el tingui entre mans.


No comments:

Post a Comment