Tuesday 26 October 2010

Connecta el teu blogspot amb facebook

En aquesta entrada intentaré ajudar senzillament a connectar el teu blog amb facebook i totes les avantatge d'interactivitat amb xarxes socials que això comporta.

Primer hem d'anar al web de facebook dedicat a les aplicacions que podem penjar als nostres webs (els podràs inserir tant en el teu blog com en qualsevol altra web que suporti html). És aquesta web http://developers.facebook.com/plugins?footer=1




En aquest web les 8 aplicacions que ara mateix facebook posa a la nostra disposició. Aquests són el botó de m'agrada, recomanacions, log-in al web mitjançant facebook, comenatris, una roda d'activitats, una caixa de m'agrada, el facepile (en el que veurem els usuaris de facebook que s'han connectat al nostre blog) i una caixa de comentaris en directe.

Faré la mostra amb els comentaris (comments en anglès), però qualsevol de les altres aplicacions és molt semblant i molt fàcil de fer anar.


En aquesta pantalla podrem modificar les característiques de la caixa de comentaris perquè s'adapti perfectament al nostre blog. A Unique ID no cal que posem res, només l'ompliríem amb la URL del web de facebook del nostre web, si és que n'hem fet. La segona casella marca el nombre de comentaris que volem admetre i Width marca l'amplada en píxels (molt important ja que segons on ho situem del blog probablement l'haguem de modificar). Quan ja haguem ajustat això cliquem a Get Code. Ens sortirà una pantalla emergent amb un codi HTML. Això serà el que ens deixi penjar-ho al nostre blog. El copiem.


Obrim el nostre blogspot, i un cop hi hem entrat ens dirigim a la pestanya de "Disseny". 


Un cop allà afegirem un gadget en qualsevol dels espais en què tinguem dividit el bloc. Quan haguem clicat en "afegeix un gadget" ens sortirà aquesta pantalla.


Aquí hem de buscar la icona del gadget d'HTML.


Dins de l'aplicació HTML l'únic que hem de fer és enganxar el codi que havíem copiat a facebook i desar.
Podem moure el gadget per qualsevol dels espais del nostre blog fins trobar aquell on millor quadri. Per modificar l'amplada, que és probablement la cosa que més s'hagi de modificar i una de les que es poden fer directament a través de codi heu de modificar el nombre de píxels canviant aquest número:


Un cop desat això ja podeu gaudir de la caixa de comentaris facebook al vostre blog. Les altres aplicacions segueixen un mètode molt semblant, basat en el codi HTML que hem de copiar de facebook i enganxar al nostre blog.

Per qualsevol dubte no tingueu cap por en consultar!

Espero que us hagi servit!

No comments:

Post a Comment