Tuesday 13 December 2011

Vic torna al segle XV amb el seu Mercat Medieval


Passejar-se pels bonics carrers del centre de Vic amb tot engalanat com si et trobessis al bell mig de l’Edat Mitjana és tot un goig. I és el que tothom que ha volgut ha pogut fer durant aquest passat pont si s’apropava a la capital d’Osona. Segons l’organització, unes 8.000 persones van passar i, perquè no dir-ho, col·lapsar, el centre de Vic.
Vista aèria d'una de les places amb paradetes del Mercat Medieval. / Font: www.el9nou.cat
Fer un tomb per la infinitat de carrers que tenien paradetes i escoltar alhora músiques de l’època o gaudint d’actuacions al carrer, fa molt reconfortable la visita. Ara bé, alguns cops aquestes mateixes bandes de música arribaven a aturar la circulació dels vianants, la qual cosa podia provocar una miqueta d’angoixa. Tot i això, es tractava només de moments puntuals.

També trobo molt destacable l’atrezzo utilitzat i la bona ambientació que et feia creure que estaves al segle XV. Moltes paradetes de menjar artesà, però a un preu no massa assequible, farcien la ciutat en uns dies força freds. Sobta l’extensió que pot tenir una fira d’aquestes característiques en una vila petita com Vic, el Mercat Medieval et podia fer perdre, fàcilment, 5 o 6 hores de visita sense que t’adonessis. Tot un èxit.

Ara bé, el problemes de mobilitat a la sortida, els quals s’ha d’assumir que són lògics i de difícil solució, haurien de rebre una especial atenció per part de les administracions per a properes edicions. Tot i això, paga la pena passar-se un dia de pont per Vic i redescobrir la vila, no només pels guarniments medievals sinó que també pels nadalencs. La Plaça Major amb l’arbre de Nadal al mig era realment preciosa.

No comments:

Post a Comment