Sunday 8 January 2012

Emprenedor se’n pot ser també a la vida diària


Eduard Punset ens diu repetidament que no entén perquè hi havia gent pessimista. Segons el divulgador científic només hi ha raons per ser feliç i per creure que la vida va sempre a millor. Es tracta de veure totes les cares i valorar allò positiu, que n’hi ha molt.

Es pot fer, la majoria de les coses són superables. / Font: http://www.marblesthebrainstore.com/

Podem connectar-ho amb la paraula econòmica de moda: l’emprenedoria. Com a emprenedor entenem aquelles persones que tenen una actitud positiva envers nous reptes i inversions. Jo proposo unir l’optimisme d’en Punset amb l’emprenedoria amb una actitud diària positiva que ens faci lluir un bon somriure a la cara, perquè es pot.

  •          Somriu sempre que puguis. Si emanes alegria aquesta la rebran els que t’envolten i te la podran retornar.
  •          Fes que t’agradi allò que fas. A tota activitat que fas durant el dia li pots trobar algun punt positiu. Centra’t en aquest i no en els que no t’agraden.
  •           Relativitza els cops. Tot els contratemps no són més que això, contratemps. Busca altres sortides possibles per fer-ho i arrisca’t.
  •           Comparteix. Crec que és un dels factors clau. Si els éssers humans som éssers socials no t’amaguis o t’excloguis i obre’t al món (real o virtual). Una bona estona és molt millor en companyia que en solitari.
  •           Mantén el teu racó. Una estona de temps per al teu esbarjo sempre va bé. Obtens plaers en grup però desconnectes i descanses amb allò que t’agrada.

Segur que hi ha molts altres truquets per positivar la vida diària. Són actituds, tot està en provar-ho. 

Tu quins en tens?


No comments:

Post a Comment