Sunday 27 May 2012

UAB: Nova Democràcia vs. Siryza

Els resultats de la primera volta de les eleccions a Rector de la UAB ens deixen en un escenari d'incertesa que, probablement, anirem veient repetit en moltes facetes de la nostra democràcia. Així com a Grècia, la repetició de les eleccions al juny serà un pols entre els conservadors i pro-austeritat Nova Democràcia i els inconformistes de l'esquerra antirescat Siryza, a l'Autònoma es reproduirà a petita escala una lluita entre l'stablishment que se sent còmode amb les retallades i una candidatura d'oposició frontal a la política predominant.

La lluita entre els que formen part del sistema i veuen en el seu recrudiment la superació de la crisi, i els opositors frontals que es neguen a creure que no hi hagi alternativa a la política d'austeritat i retallades s'emporta per davant els discursos més reformistes o gradualistes. Ens aboquen, al cap i a la fi, a una política d'enfrontament i frontisme que, si probablement sigui la més adequada per poder donar un cop de timó i canviar l'orientació de forma definitiva, no és la més adequada per arribar a grans acords i consens que posin les bases d'una societat futura ferma i duradora.


Optar per les mateixes receptes que portem cinc anys provant és una aposta clara pel fracàs i per la conflictivitat social; ara bé, estem preparats per plantejar-nos un canvi radical en les formes i en el fons i poder anar tots a una? Estem disposats a votar un Rector amb l'amenaça constant de la intervenció o n'investirem un que ve intervingut de mena?

Si el suport per part dels doctors de la UAB està molt bolcada al Dr.Sancho...

... els estudiants recolzen d'igual manera el Dr. Solà.
Amb aquestes dades l'entesa i el consens no semblen gens fàcils.

No comments:

Post a Comment