Monday 21 January 2013

Avui mateix hauria de caure la monarquia

Sento ser tan explícit. No acostumo a donar una opinió tan contundent al títol. Però avui ja no m'hi puc estar. Com podem estar tan tranquils a casa mentre veiem que el Rei d'Espanya i el Príncep Felip s'han apujat el sou després d'haver fet uns petits retocs estètics l'any passat?

De qui riuran?
Uns personatges que se suposa que tenen la seva única raó de ser com a símbol com poden apujar-se el sou mentre hi ha pràcticament sis milions d'aturats a tot l'estat? Com tenen tanta barra de riure's de la gent a la cara manegant ells mateixos els seus sous estratosfèrics i, a sobre, apujant-los? Tot això deixant a part tots els escàndols de corrupció en què estan immersos darrerament.


El Rei Joan Carles cobra uns 292.000€ l'any, que fan uns 21.000€ al mes, i tot això, sense tenir en compte que ell sempre tindrà el transport i el menjar pagat. No és vergonyós que mantingui aquest sou mentre hi ha molta gent en aquest mateix país que no arriba als 500€ al mes? És més curiós encara que ens diguin que han fet un esforç de reducció en cotxes oficials, i que ara només necessitaran 45 cotxes i 68 conductors per a ells solets. Ara mateix no estem per mantenir símbols d'ostentació i de supèrbia.

No entenc què fem a les nostres cases i no sortim a fer caure la monarquia. Suposo que hem de fer caure tantes coses que fa mandra aixecar-se per una de sola.


No comments:

Post a Comment