Thursday 23 February 2012

Controla el teu DJ personal

Aquesta és la premissa amb què es desenvolupa la plataforma de ràdio on-line We7. De creació anglosaxona, encara està més destinat per aquell públic que pel nostre, però és un bon experiment per escoltar música mentre navegues per Internet, i de forma respectuosa amb els drets d'autor (si és que tens problemes morals quan escoltes música pirata).
Després de buscar alternatives a les restriccions de Spotify i la desparació de Musicuo vaig arribar amb grata sorpresa.
We7 presenta un model freemium, però jo, de moment, només he utilitzat la versió gratuïta i no puc assenyalar cap problema de funcionament o sobrecàrrega d'anuncis (com comença a passar amb Spotify). Només et limiten la demanda de cançons concretes, però et permeten començar ràdios amb elles.

Aquesta plataforma de ràdio on-line personalitzable pot ser una fita en el futur del consum de música. M'explico. Quan entres a We7 pots portar a terme una cerca segons autor, disc o cançó i allà activar la ràdio d'allò que estàs buscant. Un cop activada la ràdio la pàgina et crearà una playlist, ja que tu només has de triar el primer tema o artista que vols escoltar, i t'amenitzarà l'estona amb música d'estils semblants.

Realment, amb els experiments que jo he pogut fer, crec que els resultats que retorna valen la pena. Només hi ha mancances notables quan busques música en català perquè hi ha molt poca presència. Per a la resta de música comercial no he sabut trobar gaires inconvenients, només que a la llista de reproducció es pot avançar cap endavant però no retrocedir. D'altra banda, la pròpia pàgina et proposta canals de ràdio, com ells els anomenen, amb temàtiques del moment, com els BRIT Awards 2012.

Per a mi, la major utilitat d'aquesta plataforma és que t'estalvia el temps d'haver de crear tu mateix la llista de reproducció i hi afegeix una variant d'incertesa sobre allò que escoltaràs que pot assimilar-se més a una ràdio que les llistes de reproducció que molts tenim apreses de memòria. I, de pas, sempre pots descobrir alguna cançó que t'agradi.

Recomano que ho proveu, probablement us valgui la pena.

No comments:

Post a Comment