Wednesday 29 February 2012

Clam pacífic per la universitat

És curiós com el responsable d'Universitats de la Generalitat s'ha afanyat a dir que els actes violents "no representen" el col·lectiu universitari. Ho diu una persona que està dins del govern que està provocant, per una banda, un gran empobriment de la qualitat de l'ensenyament a tots els nivells i, per altra banda, una persona que comparteix govern amb els qui dirigeixen els Mossos d'Esquadra.

Una gran columna pacífica ha dominat durant hores el centre de Barcelona.
Per què ho dic això? Perquè el senyor Antoni Castellà té tota la raó dient que la violència no representa els universitaris, perquè la violència i les corredisses ha vingut de la mà de la policia. Entenc i recolzo que la policia serveixi per frenar els aldarulls (d'aquí li ve el nom d'antiabalots) com els que han pogut haver a la Borsa i al Banco Popular, però el que no entenc és l'actuació desmesurada dels agents de policia fora d'aquest context; provocant les corredisses i els problemes.

Sinó, mireu com han actuat alguns policies en situacions tan "perilloses" com la concentració de manifestants en un carrer.


Amb coses així només em deixen pensar que l'actuació de la policia (no oblidem que la policia no actua sense ordres, i que aquestes ordres les dóna el poder polític) només va encaminada a atemorir els manifestants i que no pensin en fer res més que passejar-se amb una pancarta durant dues hores. Tot allò que puguin pensar o fer després de la manifestació fa nosa i no volen deixar cap mena d'opció. Saben que només amb passejades col·lectives no s'aconsegueix res.

Malgrat la pena que em fa veure com el comportament de la policia (la qual se suposa que està per defensar-nos als ciutadans) continua sent a vegades semblant al que es podia veure en aquest país abans de la Transició, no m'agradaria tancar aquesta reflexió amb el sabor agre i per això expresso la meva alegria per tota la gent que ha sortit al carrer amb tranquil·litat i amb ganes de lluitar pel que ens toca. L'educació de qualitat, pública i amb condicions d'igualtat.

Aquesta ha estat la cara real de la multitudinària manifestació d'estudiants. // Laura Chaverri

No comments:

Post a Comment