Tuesday 27 March 2012

Aquesta vaga pot ser un èxit

Si ja havia manifestat més d'una vegada, tant aquí com en privat, que el primer pas per aconseguir que la vaga general triomfés eren les eleccions autonòmiques a Andalusia, avui ja podem dir que el primera de les batalles ha caigut del costat de l'oposició. Per al PP no haver aconseguit una majoria absoluta que creien que tenien a les mans ha estat el primer avís que no es poden permetre fer el que els vingui en gana.


Amb els andalusos barrant el pas a la dreta s'evita un fracàs de les movilitzacions fins i tot abans de començar i s'obre una porta esperançadora pels manifestants del proper dijous. Ara hi ha motius per creure que tots els ciutadans de l'Estat espanyol no resten submisos a les doctrines neoliberals dels populars i que, tots junts i amb força i empeny, es pot aconseguir reduir la duresa de la reforma laboral.

Serà difícil, ningú ha dit que sigui fàcil aconseguir que un govern rectifiqui respecte del que ha promulgat, però amb la unió de sindicats, partits d'esquerres, organitzacions socials i els indignats es pot aconseguir formar una massa crítica suficient per aconseguir alguns canvis.

No serveixen de res els arguments pessimistes que intenten desacreditar la força d'una vaga general. Si no s'hi va segur que no s'aconsegueix res. No em crec que hi hagi tantes persones que els vagi l'economia familiar del sou d'un sol dia. Hi ha gent en situació extrema que pot dependre d'això, però no tots els que apel·len a aquesta excusa. De la mateixa forma no serveixen de res les reticències d'autònoms i aturats. Als primers, que pensin què passaria si els seus compradors es quedessin sense un nivell digne de seguretat econòmica; i als segons, que pensin quin ha estat el sistema que els ha deixat fora del mercat laboral i si el nou els aporta alguna possibilitat de reincorporar-se.

El mateix passa amb els estudiants i els jubilats, els quals, tots dos, han de lluitar pel seu present i futur. Una societat sense un mínim de seguretat laboral no aporta cap oportunitat de formar un projecte de vida; i una societat sense serveis públics exclou d'arrel totes les persones jubilades.

Així que tots i totes estem cridats a participar en la vaga general d'aquest dijous i a intentar que sigui un èxit. Parla amb la gent del teu voltant, explica'ls com li afecta la reforma, mobilitza't al teu poble, ciutat o barri, afegeix-te a les mobilitzacions del dijous 29 de març. No cal que et desplacis, al teu voltant tens moltes oportunitats d'influència. Fes-ho. Encara que les oportunitats d'aconseguir res són poques, les de perdre-ho tot són moltes.


No comments:

Post a Comment