Friday 14 October 2011

Crisi bancària: tots sortim afectats. El cas de Lehman Brothers

El setembre de 2008 el banc Lehman Brothers peta. Tot el sistema capitalista entre en crisi i els afectats som tots nosaltres. Tres anys després encara no hem sortit de la crisi, sinó que alguns experts indiquen que estem entrant en una nova recessió.

La fal·làcia del deute sobirà
Ara el focus d'atenció mediàtica centrat ens les qualificacions dels deutes sobirans a Europa. Els mandataris internacionals semblen oblidar l'origen de tot plegat: la fallida de Lehman Brothers, la qual suposa el fracàs de l'economia especulativa i desregulada. Les solucions s'estan adreçant a posar pedaços a la crisi del deute en comptes d'arreglar el sistema que està en crisi. S'estan curant els símptomes i no la malaltia.

Per tal d'entendre una mica millor les causes de la crisi, aquí us deixo un interessant documental en anglès sobre la caiguda del Lehman Brothers.

(Si voleu veure subtítols, clickeu a sobre del vídeo i a la web de YouTube, a la barra d'eines del vídeo sortirà una CC, clikeu i allà trieu si voleu subtítols en anglès o traduïts, totes dues opcions estan en fase d'experimentació però són útils)

I què en penseu? Se'n pot fer alguna cosa? Faran els governants alguna cosa?

No comments:

Post a Comment