Thursday 13 October 2011

Ideologies i mitjans

En la darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) s'indiquen tota una sèrie de tendències que són analitzades i portades a la portada dels mitjans, les quals són, bàsicament, el comportament electoral dels ciutadans. Jo he pretès mirar una mica més enllà i he buscat, per la part que em correspon, algunes dades interessants que no són conegudes.

Així, la correspondència entre les persones que van votar a les darreres eleccions autonòmiques cada partit i els mitjans amb els quals s'informen és una dada que trobo força interessant i que pot servir per entendre una mica millor el context en el qual vivim. Tant mediàtic com polític i, sobretot, la seva relació i correspondència.

En el gràfic a continuació es mostren els mitjans majoritaris que utilitzen els votants de cada formació per informar-se. La primera columna correspon a la televisió, la segona a la ràdio i la tercera a la premsa de paper.



En alguns casos les diferències entre el mitjà més consultat i el segon són mínimes (com en el cas de CiU amb les ràdios, on Catalunya Ràdio lidera sobre RAC1 per molt poc) i en altres són més significatius.

No vol dir que tots els votants utilitzin aquests mitjans, però sí que indica la majoria dels votants d'on treuen la informació.

No comments:

Post a Comment