Sunday 16 October 2011

Més gent indignada a la manifestació del 15 d’octubre

Ahir 15 d’octubre estaven convocades més de 900 manifestacions arreu del món per reclamar un canvi global. L’èxit o no de les marxes més enllà de les fronteres de l’Estat espanyol no el podem saber amb exactitud. És cert que a Londres han iniciat una acampada i que a New York hi ha gent que continua a Wall Street. La poca credibilitat dels mitjans de comunicació de masses a l’hora de transmetre la informació internacional no ens deixa veure què ha passat arreu del món.

Però el que sí que podem saber és què ha passat, o està passant, a casa nostra. Ahir, els que vam assistir a la manifestació de Barcelona vam poder constatar que hi havia, fins i tot, més gent que el passat 19 de juliol. El recorregut era diferent per tal de donar cabuda a tantíssima gent que va passar ahir per la capital.


Mostra Manifestacions 15M en un mapa més gran

No cauré en un ball de xifres ja que és una nimietat. De fet, tampoc sé fer una anàlisi més acurada sobre de què serviran les protestes i si hi ha alguna espurna de futur més enllà. Avui, un dia després que sortís més gent que mai a expressar al seva indignació al carrer els diaris El País i El Mundo publicaven enquestes que apunten a una majoria absoluta molt ampla del Partit Popular. És la protesta el mètode d’acció social? Es pot aconseguir alguna cosa?

No ho sé, crec que és el moment de reflexionar-hi i d’intentar arribar a quanta més gent possible. La comunicació a través d’Internet arriba majoritàriament a gent jove i gent amb un bon nivell d’estudis. S’ha d’aconseguir arribar a la gent que encara s’informa a través d’un mitjà de comunicació de masses i explicar-li les coses clares. Es pot fer? No ho sé, però si ens rendim i ens deixem fer abans de començar sí que no aconseguirem res.


Articles interessants sobre el tema
Quan falla la política, Vicent Partal.
"Si som on som és per la ruïna moral absoluta del sistema econòmic i per la incompetència o la corrupció del sistema polític. Els banquers i els especuladors van trencar les regles més elementals del sentit comú i es van abraonar sobre el bé públic amb una avarícia inacabable. I els que n'havien d'haver estat els gestors del bé públic no ho van saber veure a temps o no van fer res si és que ho van veure. "

The global economy is broken. Here how to fix it, Tony Greenham.
" Financial plutocracy must give way to financial democracy – banking as if people mattered."

No comments:

Post a Comment